Navigatie
Met dank aan

Vaartochten en Reünies met de Ex Hr. Ms. Naaldwijk

Op dit moment zijn er nog geen vaartochten ingepland en kunt u zich niet inschrijven.

Zodra de inschrijvingen zijn geopend, kunt u op deze pagina meer informatie vinden en zich aanmelden.

INHOUD VAN DEZE PAGINA:

01. Korte introductie. 02. Voorwaarden vaartocht. 03. Programma overzicht. 04. Hoe moet ik mij aanmelden?

05. Waar ligt de Naaldwijk?

06. Inschrijven voor een vaartocht.

Uiteraard afgewisseld met foto’s

De sluis gaat open en kunnen wij doorvaren naar de Haringhaven of naar de Cruisekade met een schitterend uitzicht op sluizen en hoogovens.  Onder de brug door ziet u nog net het forteiland. Dan wordt het nog een borreltje aan dek of aan de bar en totslot de kooi opzoeken. Slaap lekker! 01. KORTE INTRODUCTIE: Sinds enkele jaren vaart de Naaldwijk zomers een weekend uit om het ruime sop te kiezen en het houtenschip weer het zoute water te laten proeven. De Stichting Vrienden van de Naaldwijk probeerd elk jaar tussen medio juni en eind augustus een of meerdere vaartochten te realiseren. Daarnaast is het natuurlijk van groot belag om de machines in goede conditie te houden. Ook voor de bemanning een kans om al hun inspanningen beloond te zien worden met een vaartocht. De Naaldwijk heeft plaats voor 43 personen waaronder 15 bemanningsleden. Er blijft de mogelijkheid over om 25 gasten onderdak te bieden. U moet wel begrijpen, dat overnachten op de Naaldwijk een belevenis is. U slaapt in de kooien waar vroeger de bemanning sliep. Gelukkig is de Naaldwijk in begin jaren ’90 goed verbouwd en is de accomodatie voor een mijnenveger zelfs luxe te noemen. De Naaldwijk beschikt over een geheel roestvrij stalen kombuis, goede sanitaire voorzieningen en een cafetaria – het dagverblijf van de bemanning.

De vaartochten van de Naaldwijk beperken zich niet alleen tot IJmuiden en een stukje Noordzee. Zo zijn er al tochten geweest naar Scheveningen, Rotterdam, Vlissingen, Middelburg, Veere en Den Helder. Bezoeken aan Sail Amsterdam en Den Helder, maar ook acties in samenwerking met de KNRM en de reddingsbrigades. Voorbeelden zijn Vlaggetjesdag Scheveningen met reddingsactie en een grote demonstratie voor de kunst van Zandvoort met de plaatselijke KNRM en de reddingsbrigades uit Bloemendaal en Zandvoor.

Tijdens een vaartocht staan wij altijd volop in de belangstelling van de Havendiensten en komen de boten altijd even langs zij om een groet te brengen. 02. VOORWAARDEN VAARTOCHT: 01. Een van de eerste voorwaarden om mee te varen is, dat dit geheel op eigen risico is. U dient zelf te zorgen voor een verzekering. Doorgaans kunt u daarvoor gebruikmaken van uw vakantie verzekering mits deze een jaar geldig is. 02. Daar de Naaldwijk geen commerciele exploitatie kent valt een trip alleen te realiseren bij voldoen aanmeldingen en dat is minimaal 20 personen. 03. De prijs die voor een trip gevraagd wordt dient vooruit betaald te worden en minimaal 14 dagen voor vertrek op de bankrekening staan bijgeschreven anders vervalt uw reservering cq aanmelding. 04. Het gestorte geld kan niet worden terug betaald daar wij inkopen vooraf moeten doen en daarbij moet u denken aan eten en drinken. Dit wordt per keer afgestemd op het aantal deelnemens inclusief de bemanning. 05. Bij verhindering om welk reden dan ook en u heeft reeds betaald, dan kunt u een beroep doen op de reisverzekering mits deze is afgesloten. Wij sturen u bij deelname een nota en deze dient u te overleggen bij uw reisverzekering. er moet voor de verzekering een geldige reden zijn, dat u uw reis moet annuleren.Neem geen onnodige risico’s dat kost u geld. 06. Roken: Het is aan boord verboden te roken en dat geldt voor de dagverblijven: cafetaria, longroom, Goudenbal en niet te vergeten de slaapvertrekken. Gerookt mag er alleen worden aan dek. 07. U dient alle veiligheidseisen aan boord te respecteren. 08. Vergeet nooit een paspoort of ID-kaart bij u te hebben. Daar kan om gevraagd worden bij het binnenlopen van een haven, ook al blijven wij binnen de territoriale wateren van Nederland. Een rijbewijs is GEEN legitimatiebewijs. 09. Deelname is alleen toegestaan met het meebrengen van een goed humeur. 10. WELKOM AAN BOORD!

Even de benen strekken of toch nog een havengafé opzoeken? 03. PROGRAMMA OVERZICHT: KIJK op de pagina:  AGENDA  04. HOE MOET IK MIJ AANMELDEN  EN WAT MOET IK MEENEMEN? 01. Wanneer u besluit om aan een van onze trips deel te nemen, kunt u dit het beste bevestigen middels een email.

02. KLIK aan Inschrijven Vaartochten, dan volgt de weg vanzelf.

03. U maakt voor de gestelde datum het bedrag over dat voor de trip gevraagd wordt op bankrekeningnummer   NL03ABNA05464.98.604   t.n.v de Stichting Vrienden van de Naaldwijk te Bloemendaal ondervermelding van de trip waaraan u deelneemt. Nadat het bedrag staat bijgeschreven op de bank, dan ontvangt u van ons een rekening die dient als reservering en bewijs van betaling. Bewaar deze goed voor als u eventueel met uw verzekering in de slag moet. 04. Kinderen mogen uitsluitend onder begeleiding van ouders of voogd deelnemen aan een vaartocht. De begeleider is geheel verantwoordelijk voor het kind. De bemanning is geen kinderoppas. Kinderen onder de 15 jaar dienen aan boord een zwemvest te dragen. Wij raden u aan kinderen onder de 6 in het geheel niet mee te nemen voor een vaartrip dat is voor het kind en uzelf niet prettig. 05. De Naalwijk behoort tot het “Varend Erfgoed” en heeft dus een monumenten status. Dit houdt in, dat het schip geen voorzieningen kent voor gehandicapten. Bovendien is de Naaldwijk geen commercieel schip en vaart enkel uit met leden van de Stichting Vrienden van de Naaldwijk, sponsoren, belangstellenden en genodigden. 06. Voor vragen kunt u altijd terecht via: email: secretariaat@vriendenvandenaaldwijk.nl

of       r.w.f.verrijk@gmail.com

telefoon:  (023) – 525.36.71 mobiel: (06) 513.94.046 WAT MOET IK MEENEMEN??? Wij raden u aan op alles voorbereid te zijn wat betreft kleding, dus altijd een trui of jack ook al is het hoogzomer. Daarnaast: a. Slaapzak. b. Kussen. c. Toiletartikelen. d. Voldoende kleding en altijd een jack, je weet maar nooit. e. Vergeet eventuele medicijnen niet. f. Geldig paspoort of ID-kaart. Geen rijbewijs, dat is geen identiteitkaart. VERBODEN MEE TE NEMEN ZIJN  DRUGS. Bij constatering daarvan zijn wij genoodzaak u de toegang aan boord te weigeren of wordt u bij de eerst volgende haven aan wal gezet. Alle daaraan verbonden kosten komen voor uw rekening. Drank voor eigen gebruik is ook verboden. Neem u iets mee om te tracteren omdat u iets te vieren heeft, is dat een andere zaak. Meld dit aan de organisatie.

05. WAAR LIGT DE NAALDWIJK?

Klik de pagina met deze titel aan en u vindt daar alles over.

Indien er een andere opstapplaats is wordt dat in het programma medegedeeld.

Heeft u het allemaal gelezen dan kunt u zich aanmelden.

06. Wil u een keer meevaren klik dan hier op:

Inschrijven Vaartochten.