Navigatie
Met dank aan

Historische fotogalerij

Op deze pagina staan foto’s die ons toegezonden zijn. Kunt u nog informatie toevoegen, stuur ons dan een mail. Zie onder contacten.

Recent binnengekomen.

Deze bijzondere foto hebben wij ontvangen van onze machinist Hans Bolduan.
vlnr: M830 – Hr. Ms. Sittard, M813 – Hr. Ms. Ommen, M823 – Hr. Ms. Naarden, A 906 – Hr. Ms. Tydema, M809 Hr. Ms. Naaldwijk, M810 – Hr. Ms. Abcoude, M812 – Drachten en de M863 – Hr. Ms. Vlaardingen.

Krantenbericht:

l

01-02-1955 In welke krant dit stond is helaas onbekend!

 
Overdracht van de mijnenveger Naaldwijk op de werf De Noord te Alblasserdam op 8 december 1955. (foto herkomst: Nationaal Archief Beeldbank).


Deze foto is genomen vanaf de Hoogeveen. Volgens oud opvarende machinist 2-de klas Louis Zwezerik is de foto genomen in 1961 in of nabij de Roompot.
Let op het open stuurhuis.


De Naaldwijk op de rede van Oostende in 1963


Een unieke kleurenfoto van de Marinehaven. Rechtsboven de Naaldwijk nog zonder gesloten stuurhuis. Deze foto is door onze Danny ontdekt op internet.


Drie schepen op oefening. De middelste mijnenveger is de  Hr. Ms. Waalwijk M807. De achterste is de Hr.Ms. Axel M808. Beide schepen zijn uit de Wildervankklasse het evenbeeld van de Dokkumklasse. Waar deze oefening plaats vond, is ons nog niet bekend. Kunt u ons helpen?

Hr. Ms. NAALDWIJK OP OEFENING IN DE OOSTZEE.

Dit is driemaal gebeurd in de jaren 1979, 1980 en 1984. Wij houden 1980 aan. De foto’s zijn ons toegestuurd door onze donateur Wim ten Hoope waarvoor onze hartelijke dank. 

FOTO – !  Op de achtergrond nog drie schepen van de Mijnendienst op een ruige Oostzee.
FOTO – 2 Ruig weer op de Oostzee en dan is er toch werk aan de winkel. Vaag zichtbaar nog twee andere schepen die aan de oefening mee doen.

 

FOTO – 3 Wat rustiger weer, dus Wim kan op de foto.


Hr. Ms. Naaldwijk op de Theems in London 1982

Van donateur Gijs Wieland deze schitterende foto ontvangen met de Naaldwijk erop, die net op de Theems onder de Tower Bridg doorvaart.

RECENT ONTDEKT


Twee foto’s van de Naaldwijk op volle zee. Helaas is de datum onbekend.


De tweede foto: een schitterende duik in de golven.


De Naaldwijk op de Oostzee, datum onbekend.

Deze foto is toegestuurd door Fred Meyer ( 24-09-2012) en is gemaakt voor de verbouwing van 1990/1991.
Fred Meyer was aan boord van de Naaldwijk Matroos der eerste klasse en heeft op de Naaldwijk gevaren tot de Naaldwijk in 1994 uit dienst werd gesteld.


Mogelijk kan iemand ons zeggen wanneer dit was?
Er liggen vier schepen in de haven waarvan de voorste links de Hr. Ms. Naaldwijk is en daarachter ligt de Hr. Ms. Veere.


Een wel heel bijzondere foto uit de lucht genomen.

Op de eerste rij van links naar rechts: M830 Sittard, M823 Naarden, M810 Abcoude en rechts de M809 Naaldwijk.


Vloot demonstratie van WU-schepen. Het is moeilijk te zien welke schepen dit zijn, maar het levert wel een spectaculair plaatje op.